Tilbud om 14-dages test, som vil kunne godkendes i Tyskland. 

Tyskland har fra 2016 indført en 14-dages test, der skal være bestået, før hingstene må bruges i avlen. Dansk Varmblod har i den forbindelse lavet en aftale med Deutschen Reiterliches Vereinigung (FN) om at en 14-dages test aflagt i Danmark vil kunne godkendes i Tyskland. Ved at forlænge 10-dages testen med 4 dage, behøver hingstene således ikke at gå prøve i begge lande.

For at 14-dages testen kan godkendes i Tyskland kræves det, at hingstene får karakterer for: staldopførsel, løsspringning (teknik og kapacitet), gangarter med rytter (skridt, trav, galop, ridelighed) samt en testrytterprøve (ridelighed). Avlsledelsen vil give karakterne for løsspringning og gangarter, og træningslederen giver for testrytterprøven. Ejeren får et bevis på, at hingsten har gået 14-dages testen i Danmark samt karakterne. Karaktererne sendes til FN, som taster karakterne ind i deres eget vægtet beregningssystem og tager stilling til, om hingsten er bestået i henhold til de tyske krav. De hingste, der går 14-dages test i Danmark, fremvises til afslutning på 10-dages observationstesten under rytter sammen med de øvrige hingste og får også en kort træningsbeskrivelse i henhold til de danske regler.

Information om kåring af hingste i Dansk Varmblod med tysk afprøvning

Ved fremstilling i Dansk Varmblod har hingste med tysk afprøvning mulighed for at opnå bedækningstilladelse/færdigkåring, såfremt de opfylder ét af de fire nedenstående krav. Det skal dog bemærkes, at selvom hingstene på forhånd er godkendte i Dansk Varmblod, er de ikke garanteret bedækningstilladelse/ færdigkåring, som hvis de går den danske 35-dages test med min. 800 point. 

1. 14-dages test med min. 8,0 i spring eller dressur (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages sportstest som 4-års med min. 8,0 i spring eller dressur (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages sportstest som 5-års med min. 8,0 i spring eller dressur (mulighed for færdigkåring). 

2. 14-dages test med min. 8,0 i spring eller dressur (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + finaledeltagelse ved Bundeschampionatet eller UVM(mulighed for færdigkåring). 

3. 50-dages test med min. 8,0 i spring eller dressur (mulighed for færdigkåring). 

4. Fem 1-3. placeringer i min. Intermediaire II/150 cm’s klasser (mulighed for færdigkåring).

Nyheder

Sponsorer